CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, June 27, 2009

Film Review : Drag Me to Hell


Christine Brown,watak utama dalam filem nie... 1st of all aku nak cite orang2 yang berkaitan dalam hidup die nie... Yang paling rapat, pakwe die yang suke mengumpul syiling unik dan die akan simpan syiling tu dalam satu envelope bagi setiap syiling... Keduanya, Stu! rakan sekerja Christine di tempat kerja dan pesaing paling hebattnye untuk merebut jawatan Penolong Pengurus di syarikat mereka bekerja itu... Stu nie sanggup melakukan apa saje untuk memastikan die dapat mengambil hati boss memberikan jawatan itu kepadanya termasuk menipu,membodek boss dan mencuri fail penting dari meja Christine! Tapi itu lumrah la kan dalam hidup di dunia penuh persaingan nie...

Perjalanan hidup Christine nie same je seperti manusia biase yang lain sehingga pada suatu hari, datang seorang perempuan tua membuat pinjaman daripada bank tempat Christine bekerja nie supaya rumahnya tidak dijual... Terlintas di fikiran Christine, jika dia meluluskan pinjaman orang tua tu, mesti sukar untuk dia dinaikkan pangkat.. Christine perlu membuat keputusan yang bijak dan tepat utk menarik perhatian bossnya,lantas menolak permohonan orang tua tu... Perempuan tua tu sangat terdesak untuk mendapatkan kelulusan pinjaman tu dari Christine hingga sanggup melutut depan Christine,dan mencium skirtnya asalkan pinjamannya diluluskan.... Christine masih dengan keputusannya,dan menghalau perempuan tua tersebut! Aku cakap perempuan tua nie,korang bayangkan perempuan yang cemane ar...? Ingat orang tua biase ke?? ko tengok bawah nie...!!!


YOU SHAMED ME!!!!

Hahahaha...takut sehhh!! Mrs. Ganush namenye! nie baru ape yg korang tengok kat cnie, xtengok lagi gigi die yang leh cabut2 tu, kuku yg macam werewolf tu! Gile menakutkan perempuan tua neh!! =D

Dek kerana pinjaman xdiluluskan dan terasa dimalukan oleh Christine, Mrs. Ganush menyerang Christine pabila waktu malam die nak balik keje haritu,kat tempat parking kete....! Hoh,aksi serang menyerang dalam kete nie bikin geli la siottt!! Stapler kat mate ade, jolok pembaris dalam mulut pon ade!! Memang menyeramkan!! Mrs. Ganush sempat ambik 1 butang kat kot Christine dan menyumpah butang milik Christine tu dengan sumpahan yang sangat dasyat! Sumpahan tu menyeru roh ilmu hitam yang paling dasyat bernama THE LAMIA untuk menarik sesiapa sahaja yang memiliki barang yang disumpah masuk ke dalam neraka dan diseksa untuk selama2nya!

Christine bertemu dengan seorang pakar penilik nasib India bernama Rham Jas dan dia memberitahu Christine nie dah diikut oleh The Lamia tu... Dalam masa 3 hari selepas disumpah tu, The Lamia akan datang menarik pemilik barang sumpahan ke dalam neraka! Bukan senang untuk nak menewaskan kuasa kejahatan sekuat The Lamia nie! Tapi ade seorang perempuan yang sangat pakar dalam perubatan tradisional nie mungkin mampu untuk menewaskannya... Satu upacara dijalankan untuk menjinakkan The Lamia nie, tapi berkesudahan dengan kematian Shaun San Dena, pakar perubatan tadi tu... The Lamia masih lagi berkuasa dan hanya tinggal sehari saja lagi untuk dia menarik pemilik barang sumpahan tu ke dalam neraka!

Rham Jas memberi satu jalan penyelesaian...dia seal butang yang disumpah tu dalam satu envelope dan menyuruh Christine menghadiahkan atau memberikan butang tu kepada sesiapa sahaja dan The Lamia akan menarik orang yang memiliki butang itu keesokan harinya... Pada mulanya Christine memilih untuk memberi butang itu kepada Stu, si pesaing yang banyak mengelat kepadanya di pejabat tetapi tidak sampai hati! Terlintas pula wajah Mrs. Ganush,si perempuan tua yang menyumpahnya dulu! Pada masa itu,Mrs Ganush sudah meninggal dunia! Dengan penuh perasaan dendam yang membuak2, Christine bertekad lalu menanamkan envelope itu di dalam mulut mayat Mrs Ganush supaya The Lamia akan menarik roh Mrs. Ganush ke neraka selama2nya....

Keesokan harinya adalah hari yang aman bagi Christine... Dia menyangka The Lamia sudah mengambil roh Mrs. Ganush!

Woppp,cite xbes kat ctu jeeee,korang ingat lagi x mula2 tadi aku ade cite pakwe Christine nie ade simpan syiling dalam 1 envelope kan? Korang nak tau, rupa2nya Christine dengan tidak sengaja telah tertukar envelope yang berisi butang sumpahan dengan envelope yang berisi syiling tersebut!! Envelope yang "diserahmilik" ke dalam mulut mayat Mrs. Ganush malam tadi rupa2nya berisi syiling milik pakwenya!!! Bermaksud, Christine masih lagi belum memindah milik butang itu dan dia masih lagi pemilik rasmi barang sumpahan tersebut!! Aiyyooooo!! The Lamia lantas datang menarik Christine ke neraka tanpa ada belas kasihan di hadapan mata pakwenya.... huhuhuhuhu.....=(

WARNING : Kalau dah beli popcorn atau menyeludup makanan dari luar untuk menonton filem nie,better jangan makan semasa sedang menonton... Bisa bikin temuntah sehhhh dengan adegan2 geli+tkejot dalam cite nie!! Serius!! =D

20 comments:

niesa said...

aku nk muntah weyh tgk muke makcik ganush.
da la tgh mkn nie.
haishhh.

Azray said...

Hahaha...aku kalau dok sorang2 telintas jugak arr muke Mrs. Ganush tuhh!! Takot sehhhh!
Aku letak gmbar Mrs. Ganush dalam post nie, bagi orang yg xdapat tengok muvee nie kenal Mrs. Ganush jugak!! Biar dorang takot jugak!
hehehehe...

'Cikgu Padi' said...

aku tetekan..tadi nk tgk transformer tapi 3 pawagam sold out...macam sial,last2 aku ngan temanku sodek main bowling sampai tegolek...

Azray said...

Hahaha...Hairy ngan Ad pon menerima nasib yang same tadi weh Padi...
nie dah hari kelima pun dok PANAS lagi transformers kat panggung!! gile ahh!
abes besok nak g try tengok x?
Susah2 tengok je Drag Me to Hell!!
macam layan gak...=)

iqafi said...

huh~ manakotkan
tkmo2

Anonymous said...

cter ni mmg membuatkan anda mnjerit dan mnyumpah seranah=0

Azray said...

"cite nie memang syial laaa..."
-komen ADEK mase aku same2 tengok cite nie ngan die! hahaha....=D

Anonymous said...

stating cita ni dh bg ia mudah dipaham.. ttg curse yg akn kcu pemilik barang yd tlah dsumpah. n aku asa cita ni ada selitkn unsur urban legend (org tua with pathetic face~ mrs ganush yg minx loan umah dipanjgkan n ditolak.. asa terhina dia balas dendam kt org yg tolak pnjaman dia) dunno but i watched it somewhere.. pemilik brg yg dsumpah ni akn mula bayangkn n dgr somting yg mggerunkan.. its a curse anyway~ ending dia sgt menyakitkn ati~ cita ni lgsg xbejaya tarik pehatian org utk tgk wats next? apa jd? sbb dr beginning org dh mula paham.. xka bes kalo dia uat penonton bpikir skit~ n timing yg sgt xsesuai kuarkan cita ni (almost the same time dgn tranfomers) box office tp org akan bndgkan n ia sgt teruk~ yg menarik cuma bila part begaduh yg ble buat org muntah n muka pmpn tua tu yg buat cita agak menarik~ lakonan mantap oleh Melissa moseley as pmpn yg d'hunt'.. but mcm xda chemistry dg heronya.. haha~
anyway bg aku cita ni just tahap~ boleyla " tp bak balik duit tiket aku!!!"
kah3
anonymous again~

Azray said...

Alamak,anonymous misteri nie lagi!!
hohoho...=)
nice comments beb! =)
aku teringin nak tengok lg skali!!
hahahaha....

Anonymous said...

haha
cite ni jd klaka ah aku tgk.
hantu kambeng-hantu omputeh cm en.Khushairi ckp td.
hahaahhahaha siap menari2 gi
da la makcik 2 pengor

Azray said...

nie mesti muzammil neh,xdek owang laen lagi!! ye x? hehehe...

Anonymous said...

xla
cda
hahaha

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

cter ni xdek la tkot sgt,ak tgk snyum mata jek...xheran adegan2 dlm cter ni,owner ni jek yg lbey bg cter ni best,pd dhal dia bukan dpt pape duk promote cter ni..=0

Azray said...

Hellloooo!!
Dapat duet kottt!
ko ape tawu! =p!

farra-D said...

scene plg na muntah,
bile mayat mrs ganush jatuh atas christine dorg comolot..huu
BUWEEEEK

Azray said...

hahahaha...
geli!!!! =))
jangan ulang cakap scene tuuuu,xmao bayangkan dahhh!=)

Anonymous said...

hek eleh,owner blog ni lbey2 jek promote cter ni,pd hal dia tah tgk ke x tgk..pe bukti yg ko tgk cter ni?!

Azray said...

Cehhh,kalau xtengok lg cemane nak review!! =p!!
xcaye tnye arr niesa kat aaaatas sekali tuh!!=p

niesa said...

betui azarai ade sebelah aku mase tgk movie nie..

eh eh tetibe name ku disebut2 nie asal.

haha