CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, June 26, 2009

Film Review : Transformers : Revenge of the Fallen




Uishhh!! 1 Malaysia kini fenomena!! Robot2 canggih dah menyerang pawagam lagi!! Aku dah agak dah mesti Transformers yang kedua nie berpengaruh gile ahh!! Nak tau, kat City Square JB, tiket wayang dah fully booked 3-4 hari sebelom cite nie kuwa kat pawagam!! aiyyooo,gile gempaq! Boleh jadi Film of the Year utk 2009 nie wo!! Mase aku pegi tengook tu, Level 5 punye hall, seeeemua tayang cite transformers plak tuh!! wuiii,tergamam gak aku dengan fenomena neh!! Aku pun turut terkesan dengan fenomena nie sampai sanggup bertekak dengan akak jual tiket tu semate2 xnak terlepas sesaat pon filem yang ditunngu-tunggu sekian lame neh! =) hohoho...kesian plak aku tengok muke die waktu tuh! kui3x....

Bersambung daripada filemnya yang pertama, Transformers kali nie memperkenalkan banyak lagi robot2 baru yang gile cool ah!! dari yang sekecil-kecil lalat saaaampai ke robot yang besar xberagak!!
Permulaan menceritakan hero filem nie Sam Witwicky tu nak masuk ke kolej dan terpaksa meninggalkan parents kesayangannya... Dalam dok packing2 baju nak gi kolej tu, die baru perasan yang serpihan The Allspark yang dari episod satu tu ade terlekat kat baju die...
die pun slambe jek pegang serpihan tu tanpa mngetahui yang hidup die akan susah lepas tu! =)

Kat kolej, Sam nie ingat tanggungjawab die dengan bumi nie dah terlepas dah sebab Megatron dah mati dah dulu.... tapi die xsedar sebenarnye dalam diam2 masih ade lagi robot Decepticon (jahat) yang cube buat kacau kat bumi nie dan menyampaikan mesej yang The Fallen (ketua segala robot jahat) akan datang membalas dendam kat Bumi... Satu pihak manusia dah takut dan menyuruh semua robot2 Autobot (baik) yang selama nie bersatu padu dengan pihak askar Bumi beredar dari Bumi nie kerana menyangkakan yang The Fallen akan buat kacau kat Bumi sebab nak balas dendam kat Autobot2 yang ade tu je... Betul ke anggapan manusia tu?? macam mane kalau Autobot2 tu pergi dan The Fallen tetap datang buat kacau kat bumi?? Siape yang nak melindungi semua manusia lagi??

Megatron yang dah mati dan ditanam kat dasar laut dulu tu dihidupkan semula,menjadikan Decepticon berkuasa kembali! dengan Starscream lagi, The Fallen lagi, Devastator lagi... ramai gile robot jahat! Robot yang rupe anjing lah,yang boleh tukar jadi orang lah! Stylo gile!! Tapi yang baik ramai gak... Ade si kembar kete chevrolet tu, dengan robot motor lagi! Pehhh,cool beb!=) Kegemilangan Autobot xtahan lame... Optimus Prime yang bertempur dengan 3 robot jahat demi untuk menyelamatkan Sam daripada ditangkap telah mati dibunuh...huhuhuhu....
Stakat tu je ke penghabisan cite nie...?
Belom...nak tau, ade robot dari Decepticon dah murtad weh!! menyebelahi pihak baik,dan membawa kepada penemuan lagenda Transformers!! Haaa...dengan penemuan lagenda nie ke pihak baik boleh menang??
....Same2 saksikan klimaks cite nie kat wayang eyh!! Xkan xdek rase nak tengok kot cite nie...fenomena Malaysia dowww! =)) tu aku malas nak cite kat cnie sampai penamat...nak bagi korang tengok sendiri,baru best!! =)


Emmm,sape2 yang xgi tengok lagi tu dan nak gi tengok, kencing siap2 eyh sebelom masuk panggung! Sebab cite nie 2 jam 30 minit wo!! Kalau nak tkencing dalam wayang,tahan je laaa,coz kalau korang keluwa g toilet even 30 saat pun, korang akan mnyesal!! hohoho...=D
Nanti ade Transformer 3 wehhh!! Tungggguuuuuu...=)

_____Pagi tadi aku dengar berita tentang Raja Pop dunia,Michael Jackson dah meninggal dunia... Nie lagi 1 fenomena...1 dunia mesti terkesan nehh!! Sape yang xkenal die? Berbakat besar beb... Aku ingat lg dulu mase aku kecik2 dok takut tengok klip video lagu die yg tajuk "THRILLER" tu! hehehe....
Moga Allah cucuri rahmat beliau...Alhamdulillah die sempat peluk Islam...

10 comments:

'Cikgu Padi' said...

ni lagi membuatkan aku rase membuak2 nk tgk ni.....hahahaha...

Azray said...

Hahaha...ade kelapangan teros gi tengok weh padi...=)

Anonymous said...

spti yg dramalkn cita ni mmg hot~ sehot megan fox~ cita ni dh tunjuk robot2 ni pon ada pasaan~ cthnya that cute bumblebee~ robot kembar the twins ~ mudflap n skids~ (sedey bla dia ngat salah soang dh mati)~ optimus prime yg sentiasa cool~ buat cita ni menarik dia pnya scene~ dr airforce, navy, tgh2 bandar penuh org, smpai ke mesir yg xramai sgt org~ n dia dh kembangkan cita dgn baik mlalui the jetfire~ wlupun agak skit ati nk tggu robot tua ni cita apa yg jd~ about the fallen~ dia pnya sound sgt menerujakan org kah3 : yg aku xbesnya cita ni slalu sgt tunjukkan kbodohan us army ni~ ska tarik perhatian decepticon p tempat yg ada org~ dr cita ptama smpai yg ni~ : maka ramaila org awam yg mati~ haha ; anyway megan sgt seksi..keh!3

Azray said...

Alamak...sape anonymous kat ats nie arr... xtuleh name pon..!
review filemnya sangat bagus... Thanks ya!!
Hope dapat slalu spend time tengok2 my review film dalam blog nie eyh!=)

niesa said...

megan hottt perghhh.
aku suke robot kuning bumblebee tuuu.

Azray said...

Tapi pengkritik filem ramai cakap Megan Fox sekadar pelengkap jek dalam cite nie...katenye,kalau xdek Megan Fox pun filem nie masih meletup gile99x punye! Lagi dorang cakap, kalau x harapkan bibir yang seksi n bentuk tubuh yang menarik,xtkenal pon si Megan Fox tu dgn mengharapkan bakat lakonan die je... Lagi dorang cakap Megan Fox leh jadi pengganti Angelina Jolie nnt!;-)

Tu yg ntah sape2 cakap arr... bagi aku plak, aku same pendapat ngan kengkawan aku kat atas nie,Megan Fox memang hottt!!=)
Aku tau niesa msti suke tengok part yg bumblebee mrajuk dalam garaj tu,sebab mase aku dok sbelah die dgr die cakap "awwwwwww.....",yang membawa maksud kiut arr tu...
kan,niesa?=))

Anonymous said...

There are two pieces of the Allspark cube left: the military has one under lock and key, and Sam discovers another. The Decepticons steal one and bring Megatron back to life. But when Sam (Shia LaBeouf) wants to bring back Optimus, he has to find the Matrix of Leadership on the other side of the globe. Why not use the other piece? Mikaela (Megan Fox) has it in her backpack the whole time. It brought his kitchen appliances to life, why can't it do the same for Optimus?

Anonymous said...

Where does Sam's bandage come from? What about his extra sock? Why does Sam's roommate not contribute anything at all? What was the Fallen doing for those thousands of years Megatron was frozen in ice? How does one satellite receive transmissions from everywhere on the planet? Why does Wheelie hump Mikaela's leg? Why do we have to see John Turturro's thong? Why are robots who join together to become Devastator also seen fighting the Army at the same time? Why does the government want only our military fighting Decepticons when our weapons seem unable to make so much as a dent on any of them? Why did the ancient Egyptians build a pyramid around the sun-destroying machines instead of just breaking it? Why is the Matrix of Leadership bigger in the Fallen's hand than in Sam's? And how do Mikaela's pants stay so clean?

Azray said...

Guys,renungkanla due persoalan di atas nie...=)
Transformers nye film nie mcm Just 4 Fun boley la kot...=)

azeera ali said...

awk x ckp ke yg megan fox tu lelaki..
hehe...=)