CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, July 12, 2009

Lapisan junior yg ketiga!


Sori dah lame xtulis blog...coz xdek mase arrr... Aku dah sem 4 degree...Sem nie aku dah semakin hampir nak jadi cikgu...Aku xtau la aku leh jadi ckgu yg baik ke x nanti...buat banyak RPH maybe akan jadikan aku mahir kot nnt... Pic kat atas nie mase aku ngan classmates aku sem brape ntah,tp mase kitorang foundation dulu arr... Semua muke innocent jek! hahaha..

Btw,hari nie student PPISMP ambilan baru datang daftar... Ade due orang yang berkaitan dengan aku... Sorang adalah sedare mare aku,mak die spupu dgn ayah aku.. kire die pon spupu aku la jgk,kan? btl x? aku xbrape fasih sgt pasal salasilah keluarge neh! Sorang lagi adalah anak kpade cikgu aku kat skolah dulu...

Aku rase sbg org yg dah lame kat cnie n dah tau bnyak pasal mktab nie, so mase sdare aku n anak ckgu aku nie datang, aku perlula hulurkan seberapa bnyak pertolongan yg aku boleh...
ape yg buatkan aku rase mcm tu adalah kerana aku nak balas balik jasa semua org yg tolong aku mase aku mule2 dftar kat mktab nie dulu... Aku hnyelah sebatang kare je mase aku mule2 smpai JB nie dulu... hehehe...=)

Ingat lagi mase mule2 dpt surat tawaran,ayah aku tkejut jgk arr tengok dpt mktab kat jb!
Utara Selatan beb nak kene drive... abah,mak,n kakak hntar aku...kitorang tido kat kL dulu sehari sblom teruskan pjalanan dtg JB.. Hari Ahad smpai jB, mber ayah aku yg tnjukkan jalan n bookingkan Hotel Sri Msia utk kitorang..Besoknye,sblom nak checkout hotel,aku nmpak ramai gak budak2 yg same mcm aku kot kat hotel tu,baru nak dftar masuk mktab...Coz dorang pakai baju kmeja putih jgk! Sori xingat sape,sebab mase tu aku blom kenal dorang pun lg! hehehe...

Mase pndftaran,budak2 yg btugas jage pndftaran tu saaaangat baik smpai aku xterase ade masalah pon mase pndaftaran tu...Dorang jadikan aku berani dan kuat wpun tpakse bpisah ngan parents aku..sblom nie aku bkn pnah bpisah jauh2 ngan dorang pun...Mak aku sure sedih pnye anak die study jauh2... Tp skang nie mak dah dapat terima kot...

So,kali nie aku akan buat smane yg aku mampu utk tolong budak2 yg baru masuk maktab nie,especially due orang yg dimentionkan kat ats tadi tu...nak tolong semua org xleh arr sebab aku bkn jadi AJK pape pon... wlupun xnmpak dari mate kasar kpentingannye kite tolong budak2 baru nie,tp bagi dorang,seriously sangat penting!! Nak biasekan diri dorang bdikari kat cnie,dan hidup bjauhan ngan parents...
Dulu orang tolong aku,skarang aku rase perlu tolong orang lain pulak...=)

12 comments:

'Cikgu Padi' said...

wah baiknye abg azrai....good...two thumbs up..

Azray said...

hahaha...dulu mase aku mule2 dftar bebudak korang kan yg btugas...
so nie utk mhargai bebudak kelas ko jgk arr padi...=)

mohd hairy said...

woowww sweetnyee abg azraaaiii.. ni yang i suukkee nii suukkeeee sanggattt... tp kan apasal muka aku dlm gambor to mcm budak skema je?? haih musykil musykillll.. ni mesti super impose niii oohh tidaaakkk jangan katakan ia gambar tulenn

Azray said...

Hahaha...dulu mase kite kecik2!!
skali skale tengok gmbar2 kite yg lame,mcm nak tgelak pun ade heri oi!!
hahaha....=D ko ketua budak2 innocent! hahahahahahaha...=D

Weh,jage leklok budak2 yg baru masuk eyh...=) biar dorang enjoy sket,n xrase sedih sgt bjauhan dgn parents...ape2 yg dorang perlukan kalau boleh tolong,tolong eyh...xdek org laen dah JPP sehebat ko lam kelas kite....sebab ko je JPP yg ade pon! hohoho..
slalu bermesyuarat di kala kelas Pn. Rashidah! =D

dya ilham said...

oo...
azrai omsick yer~~~~
hehehe ;p

Anonymous said...

cehh.poyo ar mamat nih,geli tekak ak.=p

Azray said...

mangkuk ayun tol budak atas neh!!
anonymous penakot weh! hahaha...

mohd hairy said...

aku pon xpaham la.. kenapa la bebudak JPP ni suke sangat bermesyuarat time kelas Pn Rashidah.. aku pon musykil.. seb baik aku pandai buat muka comel mcm kucing dalam citer shrek tu hoho

Anonymous said...

hek alahai..kalau lu rajin g la tolng bdak2 junior tu,ni time brtgas pun pontg!camne nk tolng!

Azray said...

nak wat cemane,ketue pun hampeh wei!!
abg polissss!!

CeKGu MoZaRt said...

ak tau nie gmbr ktet tyme g kl...
pergh!!sume nerd siot...

~Nani3@InTaN~ said...

weh azzrai..saje tego..