CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 16, 2009

Menjana Pendapatan dengan Pantas...

Akaun Bank BSN yang pada mulanya cuma ada lebih kurang RM200 tiba2 berubah jadi RM1000+ ??! Nie bukan cerita tipu beb... Aku serius! Nak tahu x mcm mane aku leh jane pendapatan dengan sebegitu pantas?

Hahaha...macam iklan kat tepi2 jalan jek! hehehe...

Tp memang aku xtipu pon... harini akaun BSN aku tetibe ade seribu lebih.. (xtemasuk akaun bank lain yg aku ade arr)...kalau x cume ade RM200 jek! Wahhh,riang gembire arr aku! Mau xnye, ko bayangkan cemane aku nak sare hidup aku sampai bulan 6 nanti dengan RM200 jek?!! Gile!

Hohoho... naseb baik elaun buku aku masuk arini...dalam RM800 kot... boleh la aku bnafas sket...
Tapi aku xleh shock sangat sebab itu akan membuatkan RM800 aku tu habis dalam mase seminggu due jek! hehehe... Aku ingat nak jimat sket arr... (ayat yang same diulang mase dapat elaun taon lepas) hehehe... sebab sem depan xdapat dah... tapi kalau nak beli suwa trek sehelai due leh kot,buat aku lanyak kat tempat permainan aku!=)

Xdilupe, duit duit jugak... tapi minggu depan aku kene hadapi sesuatu yg dengar khabarnye sangat tough! Uhhh,itulah amali Pendidikan Luar ku... 6 Hari 5 malam dok kat utan! Disulami dengan aktiviti lasak macam Abseiling, berkayak, snokerling, orienteering, dan camp craft! Eyh,xlupe jugak solo camping!

Wuuu...aku xsabar tggu hari Pendidikan Luar tu sebab xsabar nak menghabiskannye! Xkire la susah cemane pun, aku tetap akan tempuh semua tu dengan sepenuh hati! hehehe... ayat jiwang sket! Kengkawan kelas aku,korang la yg jadi semangat untuk aku hadapi Pendidikan Luar nie nanti..serius!

19 orang kite pegi,buat semua aktiviti same2 kat sane...
Aku tau, dalam kelas aku 19 orang,ade 19 jenis kerenah yang perlu dilayan! Vassan dengan kerenah die, Faezi ngan kerenah die jugak... Tapi xpe kengkawan, itu warne warni kelas kite.. Ade yang baik, dan ade yg buruk... Pisang pn dalam setandan tu ade jugak yg xelok...Aku sangat2 faham dats y aku xbanyak bunyik sangat ngan kengkawan kelas aku... Aku terime setiap orang dengan setiap perangai masing2... Kalau xdek korang, xdek la PJ Erudite nie...

Weh2,nanti pas abe PL ingat nak enjoy puas2 arr...hehehe... Kengkawan,join aku jom! Suggest arr tempat mane best utk dilepakkan! hehehe...

4 comments:

Joseph said...

kenape duit dalam akaun aku x naik dengan pantas? hebatnye skim MLM ko.. hahaha

lenka said...

nth..da de org msukkn mmg la naik duit tu..ekekekeke

Azray said...

Hahaha...duit simpanan brader Joseph sure banyak lg tuuu...=)
Alamak...sape pulak si Ienka nehhh! duit naik banyak gak ke? hehehe...

momo+nini said...

x aci... kami x dpt lg duit elaun buku... menci HEP...

neesa nordean