CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, April 3, 2009

Film Review : Fast and Furious 4


Wuiii!! Puasnye hati dapat tengok movie nie!!!
1st day tayang aku xbagi can, mencanak je terus g tengok ngan member2! Dari 1st day kuwa trailer die dulu aku dah excited gile nak tengok!Ade Qayyum, adek, Palun, Lah, Wan, Muzammil, epol, ngan emy join aku tengok cite neh...Best siot kuwa lepak tgk wayang ngan member ramai2!

Fast and Furious, 2 Fast and 2 Furious, ngan Tokyo Drift sume ade dalam cite nie... ingat lagi x babak2 akhir kat Tokyo Drift yg ade Vin Diesel datang nak race ngan DK 2? mase tu die ade cakap die kenal Han (yang dah mati dalam Tokyo Drift)... Dekat Fast and Furious 4 nie ade cerite mcm mane die ngan Han leh kenal... Rupe2nye die ngan Han dulu geng...same2 wat keje jahat kat jalan...tp die soh Han jgn ikot die dah sebab xnak Han ditangkap same2 ngan die...sebab tu la Han g Tokyo...
Hero, Dominic Toretto tu dari Fast and Furious satu lagi...dan agen polis name Brian O' Connell plak dari 2 Fast 2 Furious...

Start je cite nie teros ade aksi2 ganas di mane ade babak Dom and the geng nie nak rompak lori tangki minyak...Jahat tol Dominic neh! cemane leh jadi hero pun aku xtao la! hehehe...
Pas abes wat projek merompak tu, Dom tggalkan semue geng2 die termasuk awek die sebab xnak dorang sume kene tangkap.

Xlame lepas tu, Dom dapat panggilan memberiahu yang awek die (Letty) telah meninggal... Die pun balik la tempat asal die tapi xleh nak g kawasan perkuburan Letty sebab kat ctu polis termasuk Brian O' Connell memang tggu nak tangkap die...die kan dikehendaki polis...
Dom balik jumpe adik pompuan die,soh bawak die g tempat Letty kene langgar... Mase kat tempat tu, Dom dapat kesan beberape bukti yang awek die ni sengaje dibunuh oleh pihak yang tertentu... Dalam mase yang same, pihak polis sedang memburu Geng Braga yang menjalankan kegiatan haram menyeludup dadah ke negara jiran... Brian si agen polis nie telah terserempak dengan Dom dalam satu situasi xdiduga...

Dan secare kebetulannye dorang due orang nie berjumpe lagi mase nak race merebut tempat sape jadi 'transporter' utk geng Braga, tapi dorang due orang nie ade agenda tersendiri... Dom nak balas dendam kat pemandu kereta hijau yang langgar awek dia, Brian lak dengan agendanya untuk menangkap Braga... Agenda mereka yang tersendiri nie akhirnya menjadikan Brian dan Dom bersatu untuk menewaskan Braga nie...

Alamak aii,nak cite semue neh,tapi cam dah bnyak jek aku tulis! adoiii,cite nie best sangat arr...
Ending die ingatkan Dom nie dah nak cuci tangan dah serah diri kat polis...Rupe2nye mase die ngah nak dihantar ke penjare Brian ngan adik perempuan Dom nie drive wat jahat lagi nak g larikan Dom neh.... Wuuu, xpuas siot tengok cite nie skali jek... rasenye nak g tengok lagi skali, tapi elok beli DVD je ah... sori, i'm supporting the Pirate! hehehe... xlame lg kuwa arr nie DVD Fast and Furious 4 master copy punye! wuhuuuu!!

Weh2, mase korang bace post nie aku rase xterlambat lg kot nak tgk cite nie kat wayang... Best dow!! memang berbaloi ah! =)

p/s : Sowie ye dakwat wane merah, nak soh korang alert sket kat post neh! =D

4 comments:

QaYYum MieJiFans said...

memang best gila cite nih xrugi tgk kt wyg sebab ada yuva....hahah

Azray said...

hahaha...Yuva adalah bangse India pertame yang menonton Fast and Furious 4 dalam dunia nie! =D

Sakti Arjuna said...

wei...cerita ni memang ade umph la..bila nak angkat keta wei qayyum...azrai je steady..

Joseph said...

aku pun dah tengok.. memang layan gile bak ah.. huhu

cite ni x poyo sgt mcm cite racing kete yang lain.. aku bagi 4 bintang! huhu