CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 14, 2009

Film Review : X-Men Origins | Wolverine


Cite baru dah kuwa beb!!! =) Shhhh...actually xkuwa lagi pun kat wayang... Gambar kat atas pun mcm suspens2 sket je watak ape yg ade dalam filem nie nanti! seswai kan! hehehe...
Sape kaki wayang yg bace blog aku nie, kire advantage arr utk korang...

Cite nie mesti ramai gak tunggu nak tengok kan... yela, X-Men 1, 2, ngan 3 semue best2! Cite yg aku dah tgk nie mane ntah member aku download! Aku tengok je arr...Gambar baik n cun, tapi cite die x full edit lg arr... So dalam cite nie nampak arr penipuan mat saleh nie dalam membikin filem! =) Mase dah nak last cite nie leh nampak arr babak2 hero lompat pakai tali,ngan kat mane dorang gune teknik CGI!=)

Cite nie mengisahkan bagaimana boleh terjadinya Wolverine seperti yang korang dah kenal... Kuase kuwa kuku besi dari celah2 jari tu rupenye memang dari kecik die dah ade... Tp awal2 dulu yang kuwa sebagai kuku tu bukan besi, tapi tulang dari badan die. Victor yang jage die dari kecik lepas die lari dari umah sebab dah bunuh orang yg xdisangka-sangka adalah ayah kandung die sendiri. Victor nie pun ade kuase mutan gak yakni kuku jarinya leh btukar jadi mcm kuku binatang buas dan diri die sendiri pun sekuat binatang buas!

Logan ngan Victor nie dah jadi mcm adek beradik arr sampai masuk askar. Mase kat askar, William Stryker jumpe dorang dan bgtau die ngah mengumpulkan orang2 dengan kuase luarbiase kat muka bumi nie. Mase dorang join group nie, kite leh jumpe arr geng mule2 Wolverine... Ade Agent Zero yang mempunyai kemahiran menggunakan pistol dengan sangat baik dan pantas. Pastu ade Wade yg leh maen pedang sepantas angin bertiup! Setakat peluru tu die tahan ngan pedang slambe jek! =D

Lame-kelamaan lepas ade dalam group nie, Logan perasan yakni group nie lebih kepade keganasan dan Victor abang die pun dah makin lame makin buas so die pun tinggalkan group and mulakan hidup mcm manusia biase, bkahwin dan bkerja.

Skip cite, Logan dah ditipu dek Professor William Stryker nie kononnye Victor dah bunuh isteri die. Logan nak balas dendam dan relakan dirinya dieksperimenkan oleh William Stryker nie yg nak masukkan besi padu ke dalam 100% badan die. Haaa...kat cniela start kuwa kuku besi dr tangan die,bukan tulang lagi. Baru kuat sket nak lawan ngan Victor!

Mase nak carik Victor nie, adela watak yang surely korang ttggu2 dari dulu lg! GAMBIT namenye! kan? kan? =) Dengan kuase bermain daun terup, dan tongkat sakti... Diela yg bgtau tempat kononnye satu pulau si William Stryker nie wat projek mutan die... Stryker nie rupenye tngah menyiapkan mutan yang digabungkan DNA2 mutan yang dah mati untuk dijadikan kuase mutan tu. Kononnye perfect mutan la nak kalahkan Wolverine nie...

Si Wolverine nie lawan la ngan mutan tu. Lawan punye lawan, agak2 dah nak kalah dah si Wolverine nie, Victor datang membantu... Waaa,romantik x? hehehe... Victor walapun dah makin membuas mase tu still pegang kate2 yg diungkapkan mase dorang kecik dulu, 'brothers protect each other'... Tapi si jahat Stryker nie masih melakukan kejahatan sebelum die ditangkap. Die tembak kepale Wolverine nie gune besi padu jugak mengakibatkan Wolverine hilang ingatan langsung.. Sampai bini die pun die xkenal dah! Dats y mase Wolverine join X-Men, die xingat ape2 kisah silam die...

Itu jeee...=) panjang sangat la plak! Aku bukan ape, nak bg full info kepade korang2 yang xdapat tengok tu! Si Abbas kat Kelantan tu, ang dah tentu2 xleh tengok wayang! Hulu jek! hahaha... Eventhough dah tengok cite nie, nnt aku nak gak tengok kat wayang bile cite nie dah kuwa...Nak gi gelakkan mase part yg dorang dah edit dan menipu manusia yg menonton tu! hehehe.... Jumpe di wayangggg.....!=)

2 comments:

Joseph said...

aku dah beli DVD pirate.. tapi masalahnye x bole play la pulak cite ni.. ade kedai DVD pirate yg best x?

Azray said...

hohoho...ko beli katne,Din? Aku slalu kalao beli CD aku beli kat Giant jek! slalu aku beli ok je... btw, aku ade cite X-Men tu dlm pendrive...dan tidak keberatan nak bg pinjam kalau ko xtengok lagi! =)